Martin Lamm

Hjem    Profil    Fotogalleri    Knive    Værksted    Links

 

Jeg er født i 1964, og sammen med min hustru Trine har jeg 2 sønner, Thomas og Mathias. Jeg er speciallæge i Ortopædkirurgi, ansat som overlæge på Århus Universitets hospital og beskæftiger mig med udelukkende med hofte kirugi. Det kan du læse mere om her.


Knivmageri er en af flere fritids interesser, som også omfatter jagt og fiskeri. Jeg lavede den først kniv af en fabriks klinge i 1999, efter nærmest tilfældigt at have læst Mikael Hansens bog Knivbygning. Det var egentlig blot for at have prøvet det, og fordi jeg gerne ville have en god jagtkniv. Jeg har indtil nu lavet 62 knive, herunder 8 foldeknive. Jeg laver 2-8 kniv om året der afsættes til familie, venner og bekendte, her iblandt en del jægere. Efter at have bruget fabriksklinger til de første knive, lavede jeg nogle knive med købte håndsmedede klinger. Ønsket om at lave klingerne selv, og om at få en rustfri klinge, gjorde at jeg herefter begyndte at udslibe mine egne klinger, og alle knivene herefter har været fuldtang knive eller foldeknive. De første blev udslebet i hånden med fil. Det er dog et stort arbejde, hvorfor jeg hurtigt fik en båndsliber. Siden er der kommet en del flere nyttige maskiner til :-)


Jeg laver flere forskellige slags knive, og jeg finder det tilfredsstillende at prøve nye designs og teknikker. Jeg lægger mest vægt på at lave knive hvor designet, sammen med førsteklasses materialer og den bedste finish jeg kan opnå, udgør en harmonisk, enkel og ikke mindst funktionel enhed. Jeg finder den meste inspiration til mine knive på internettet. Jeg laver overvejende jagtknive, men har også lavet  spejderknive, enkelte mindre knive og 3 kokkeknive. Det mest interessante, tidskrævende og udfordrende er dog at lave foldeknive som er fantastisk praktiske til dagligt brug. Det er bare ærgerligt at den dansk knivlov ikke giver lov til at bruge de mest anvendeligen, enhåndsbetjente og med låsbart blad. Jeg begyndte på dette i 2003. Materialerne hertil køber jeg  via internettet i USA. Jeg er medlem af Dansk Kniv Forening. 


Email: mail@martinlamm.dk